Boek
Nederlands

De avonturen van Huckleberry Finn

Geronimo Stilton (auteur), Mark Twain (naar het werk van), Dorette Zwaans (vertaler)
Jim de klusjesman wordt vals beschuldigd van inbraak en ontvoering. Zijn vriend Huckleberry Finn slaat samen met hem op de vlucht op een vlot op de Missisippi rivier. Met kleuren- en zwartwitillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De avonturen van Huckleberry Finn / Mark Twain ; bewerkt door Geronimo Stilton
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Mark Twain
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Ivan Bigarella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le avventure di Huckleberry Finn
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
213 p. : ill.
ISBN
9789463375962 (hardback)

Besprekingen

Een hervertelling van de in 1884 verschenen klassieker over Huckleberry Fin, in de serie 'Geronimo Stilton’. Huck kan niet stilzitten en is dol op kattenkwaad. Hij gaat op onderzoek uit omdat klusjesman Jim wordt beschuldigd van diefstal. Als Huck weg is, wordt Jim ook van ontvoering beschuldigd. Ze slaan samen op de vlucht. Ze reizen op een oud vlot over de rivier de Mississippi, waar ze spannende avonturen beleven. Hun vriendschap wordt daardoor steeds sterker. Met speelse typografie en grappige kleuren- en zwart-witillustraties in de bekende Stilton-stijl. Vanaf ca. 9 jaar. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958).

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia