Boek
Nederlands

Game helden tegen de voetbalgoden

Marcel van Driel (auteur), Paco Vink (illustrator)
+1
Game helden tegen de voetbalgoden
×
Game helden tegen de voetbalgoden Game helden tegen de voetbalgoden

Game helden tegen de voetbalgoden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Game Helden zijn ontvoerd door aliens en moeten het in een arena ver in het heelal opnemen tegen de beste alien-voetbalteams uit het universum. Als ze verliezen, wordt de aarde veroverd. Kunnen de helden de tegenstander verslaan en veilig terugkeren? Met kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Games, Vriendschap, Voetbal
Titel
Game helden tegen de voetbalgoden
Auteur
Marcel van Driel
Illustrator
Paco Vink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2023
100 p. : ill.
ISBN
9789030509752 (hardback)

Besprekingen

Een speels en avontuurlijk jeugdverhaal in de serie ‘Game Helden’*. De Game Helden zijn ontvoerd door aliens. Ze worden meegenomen naar een arena ver in het heelal. Daar is een toernooi gaande tussen de beste alien-voetbalteams uit het hele universum. Samen met Bilal, een klasgenoot zonder superkrachten, moeten de Game Helden proberen het toernooi te winnen. Maar de regels van het spel zijn heel anders dan op aarde. En als ze verliezen, wordt de aarde veroverd. Lukt het de vrienden om hun tegenstanders te verslaan en veilig thuis te komen? In moderne, humoristische stijl geschreven, met eenvoudige korte zinnen. Met een grote hoeveelheid inclusieve illustraties in een kleurrijke, cartooneske stijl. Voor avontuurlijke lezers en gamers vanaf ca. 7 jaar. Marcel van Driel (Arnhem, 1967) is schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel (Arnhem, 4 februari 1967) is een Nederlandse schrijver, voornamelijk van kinderboeken.

Levensloop

Van Driel groeide op in de Zuidwijken van Zutphen. Hij is van jongs af vertrouwd geweest met thrillers, magische boeken, griezelverhalen, sciencefiction en sprookjes. Hij maakt films en schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek, Een Elfje in de Sneeuw, verscheen in 2002. In 2004 volgde De Sprookjesspeurders als eerste deel van een sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In maart 2005 verscheen het tweede deel uit de reeks, De Drie Sneeuwwitjes, en een jaar later werd de serie afgesloten met Droomroosje. In datzelfde jaar verscheen Straatwijs, een achtervolgingsthriller met alleen maar vrouwen in de hoofdrol. Het boek is een ode is aan Van Driels favoriete stad Rotterdam. In april 2005 verscheen Help, Katman! Help!, een boek over een jongen…Lees verder op Wikipedia