Boek
Nederlands

Goed plan! : inspiratie voor drukbezette mama's

Rani De Coninck (auteur), Ellen Charlotte Marie (fotograaf), Sigfrid Eggers (fotograaf)
Recepten geschikt voor een druk gezinsleven van de hand van de bekende Belgische tv-persoonlijkheid en ex-miss België Rani de Coninck, waarbij het seizoen en de dan beschikbare groenten het uitgangspunt vormen.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Goed plan! : inspiratie voor drukbezette mama's
Auteur
Rani De Coninck
Fotograaf
Ellen Charlotte Marie Sigfrid Eggers
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Goed plan! : inspiratie voor drukbezette mama's en papa's
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2018
174 p. : ill.
ISBN
9789401450386 (hardback)

Besprekingen

Kookboek van de bekende Belgische tv-persoonlijkheid en ex-miss België. Uitgangspunt is het plezier in koken ondanks een druk en/of onregelmatig leven van jezelf en je huisgenoten. Ze houdt daartoe een pleidooi voor een goede planning. Ze deelt het kalenderjaar op in 7 delen en in ieder deel worden 7 gerechten behandeld. Daarbij worden het seizoen en de dan beschikbare groenten, fruit, vis en schaaldieren als uitgangspunt genomen. Dit vormt het deel met recepten. Het grootste deel van het boek echter wordt besteed aan het belang van een plan: voor het gezin met aan- en afwezigheid van personen, voor het eten en de boodschappen. Verder vooral veel teksten met het hoe en waarom uit haar eigen leven. Over het gezin waar ze zelf uit komt, tradities, gewoonten, voorkeuren en ideeën over koken en eten. Verzorgde uitgave met mooie foto’s en smakelijke recepten die geschikt zijn voor de beoogde doelgroep. Door de persoonlijke benadering is er voor Belgische lezers meer te genieten dan voor de…Lees verder

Over Rani De Coninck

Rani De Coninck (Lochristi, 5 augustus 1970) is een Belgische radio- en televisiepresentatrice.

Loopbaan

Nadat ze in 1991 verkozen werd tot allereerste Miss Belgian Beauty, startte de mediacarrière van Rani De Coninck bij de VRT, waar ze onder meer het televisieprogramma De Droomfabriek presenteerde aan de zijde van Bart Peeters en Sabine De Vos. Ze was er midden de jaren negentig ook tijdlang omroepster en presenteerde er op het toenmalige Radio Donna en op Radio 2. Terloops was ze ook nieuwsanker op de regionale televisiezender AVS.

In 1997 maakte De Coninck de overstap naar de toenmalige commerciële televisiezender VT4, waar ze een van de voornaamste schermgezichten werd en op korte tijd een hele reeks programma's presenteerde. Toen dat in 1999 afzwakte, ging ze opnieuw radio maken, eerst bij FamilyRadio en nadien bij het toenmalige 4FM.

Begin 2005 keerde De Coninck kortstondig terug naar de VRT, om een hal…Lees verder op Wikipedia