Boek
Nederlands

Knuffeldief

Saloua El Moussaoui (auteur), Geert Nijs (illustrator)
Ali krijgt een zelfgebreide knuffel van papa, maar de kat gaat ermee vandoor en Ali moet het hele huis afzoeken. Prentenboek met simpele kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Titel
Knuffeldief
Auteur
Saloua El Moussaoui
Illustrator
Geert Nijs
Taal
Nederlands
Uitgever
[Ekeren]: Studio Sesam, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789492784087 (hardback)

Besprekingen

Papa breit een knuffeldier voor Ali, maar de kat gaat ermee vandoor en de wol komt los. Gelukkig breit papa weer een nieuwe knuffel. In duidelijke en eenvoudige taal geschreven. Met simpele, kleurrijke illustraties waarop de woldraad te volgen is van de ene naar de andere pagina en de lezer zo nieuwe dingen ontdekt. 'Knuffeldief' is voor zowel de auteur Saloua El Moussaoui als de illustrator Geert Nijs hun debuut als prentenboekenmakers. 'Knuffeldief’ is geschikt om voor te lezen vanaf ca. 2 jaar.

Knuffeldief

De knuffel waarmee Ali speelt heet Waf, en is een rood hondje. Zoals de titel suggereert, wordt Waf gestolen. De twee voorpoten op de voorkaft van het boek doen al vermoeden dat de knuffeldief dierlijke eigenschappen bevat. De sluwe kat Noes, die niet bang lijkt te zijn van honden, stormt op Ali af en grijpt Waf beet. Doordat Noes rondrent met Waf in haar mond, begint Ali te huilen. Gelukkig krijgt Ali van zijn papa een nieuwe knuffel, genaamd Doeb. Maar kijk uit, want daar komt Noes alweer aangerend …Dit eenvoudige prentenboek valt op door het rijke kleurenpalet dat wordt gebruikt. Iedere bladzijde heeft een andere kleur wat het aantrekkelijk maakt voor peuters. De tekst is eenvoudig opgevat, er worden korte woorden gebruikt en het klankgebruik is repetitief. Ook de vele herhaling zorgt ervoor dat het boekje zeer laagdrempelig is om aan de allerkleinsten voor te lezen.Jammer genoeg mist het boekje een spannende en avontuurlijke verhaallijn die…Lees verder