Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Lees enkele digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Lees gratis digitale kranten en tijdschriften met het Gopress archief

Gopress-collage.png

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan gratis via de bib met het handige Gopress Archief!

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief. Je kan het Gopress Archief raadplegen door aan te melden met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Veel leesplezier!

Jeugdboekenmaand... op youtube!

JBM2020.pngDoor de snelle opkomst en verspreiding van het coronavirus werd de Jeugdboekenmaand in de bib abrupt afgebroken. Maar online wordt de Jeugdboekenmaand toch nog een beetje verder gezet, dankzij de Jeugdboekenmaand-YouTubepagina

Op deze pagina vind je filmpjes terug van auteurs en illustratoren die voorlezen, teken- en knutseltips geven, vertellen, live illustreren, enzovoort. Onder meer Frank Daenen, Pieter Gaudesaboos, Luc Descamps en Siska Goeminne kan je er in actie horen en zien, en er komen er zeker nog een heleboel bij!

Veel kijk- en leesplezier!

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.