Kinder- en Jeugdjury

Lees je mee?

Ben jij een echte boekenwurm? Of ben je van plan er één te worden?
Word dan jurylid in onze bibliotheek!

Kinder- en Jeugdjury

WORD JURYLID!

Je leest 8 speciaal geselecteerde, fantastische jeugdboeken thuis. Met leeftijdsgenootjes kom je tijdens een aantal bijeenkomsten in de bib samen om te praten en te werken rond die boeken. Dit gebeurt op een speelse en ontspannen manier onder begeleiding van een volwassen vrijwilliger. 

Op het einde van de reeks bijeenkomsten volgt een verkiezing van het beste boek van het jaar en is er een spetterend slotfeest

Deelname aan de Kinder-en Jeugdjury (KJV) is helemaal gratis.

WIE?

Kinderen kunnen zich vanaf 6 jaar inschrijven in één van de volgende groepen : 

- groep 2 : 1e en 2e leerjaar
- groep 3 : 3e en 4e leerjaar
- groep 4 : 5e en 6e leerjaar 

Voor kinderen van het 1e en 2e leerjaar vragen wij dat de ouders thuis de boeken voorlezen of samen lezen met de kinderen omdat de leesvaardigheid van de kinderen (vooral van het eerste leerjaar) nog niet voldoende is om dit zonder hulp te kunnen.

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je bijvoorbeeld dyslexie hebt. Daarom bestaan er van de KJV-boeken ook Daisy-luisterboeken. Dit zijn boeken die je kan beluisteren (bijvoorbeeld via de anders lezen app). Dan kun je lezen én luisteren tegelijk! Wij geven hier graag een extra woordje uitleg over in de bib.

HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijven is gratis. Je kan je aanmelden als jurylid aan de balie in de bibliotheek van Moorslede of Dadizele. Of je schrijft je in met onderstaand webformulier.

WANNEER? 

IN DE STARTBLOKKEN...
De startdag waarop we alle juryleden uitnodigen vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2020 van 10.30u. tot 11.00u. in de bibliotheek van Moorslede.

De volgende VIER BIJEENKOMSTEN vinden telkens plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.30u. tot 11.30u.: 
Zaterdag 21 november 2020
Zaterdag 16 januari 2021
Zaterdag 13 februari 2021
Zaterdag 13 maart 2021

FEEST!
Het leesjaar wordt afgesloten met een slotfeest op zaterdag 24 april 2021. 

 

Denk er aan om altijd je bibkaart mee te brengen naar de bibliotheek. Indien je nog geen bibkaart hebt, maken we gratis een kaartje aan bij de eerste bijeenkomst.