Kinderen

Vergis je niet, de bib heeft veel meer in huis dan je denkt. Naast boeken vind je er ook strips, Daisy's (luisterboeken), games, films, kamishibai, gezelschapsspellen...

Voor kinderen is de bibliotheek gratis, kom het aanbod zelf ontdekken!

Babyboeken

Boekstart

Baby's en boeken? Natuurlijk!

Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

Leesniveau

eerste lezertjes

Boeken voor beginnende lezertjes

Veel ouders vinden het lastig om een leesboek voor hun kind uit te zoeken. Wat kan mijn kind al lezen? Is dit boek niet te moeilijk of juist te gemakkelijk voor mijn kind?

Lees hier meer over de verschillende leesniveaus. Zo kan je eenvoudiger het boek kiezen dat bij het leesniveau van jouw kind past.

Spelotheek

spelotheek

Gezelschapsspellen en speelgoed lenen zoals je boeken ontleent?

Het kan in de bib.

Wie lid is van de bib kan gratis speelgoed ontlenen zoals gezelschapsspellen, puzzels, duplo, playmobil en de snoezelkoffer.

Makkelijk Lezen Plein

Makkie

Hoe motiveer je kinderen die niet graag lezen? Of die moeite hebben met lezen?

De bibliotheek helpt kinderen om weer plezier in lezen te krijgen. Speciaal voor kinderen van 8 tot 13 jaar is er het Makkelijk Lezen Plein.