Leerkracht

Als leerkracht kan je met je klas rondgeleid worden in de bib. Je kan boekenpakketten op maat van je klas bestellen en jeugdboeken voor langere tijd uitlenen.

Klasbezoek

klasbezoek

 

Als leerkracht kun je met jouw klas tijdens een rondleiding actief kennismaken met de werking van de bib.

Of wil je regelmatig met jouw klas de bibliotheek bezoeken om materialen te lenen?

Klaspakket

Klaspakket

 

Klaspakketten worden kant en klaar ontleend in een handige opbergbox.

Kamishibai

Kamishibai

 

Voorlezen wordt nog leuker met Kamishibai!

Spelotheek

spelotheek

 

Dat een gezelschapsspel een geschikte didactische werkvorm is, valt niet te betwijfelen. Het daagt kinderen uit en opent deuren. Denk maar aan: taalvaardigheid, wiskundig inzicht, socio-emotionele ontwikkeling,… Reden genoeg dus om spellen te integreren in het dagelijks klasgebeuren.

Bibkaart voor leerkrachten

Ben je leerkracht? Dan kan je gratis een bibkaart voor leerkrachten aanvragen. Zo’n bibkaart is gratis en wordt elk schooljaar automatisch vernieuwd. Eventuele wijzigingen (een ander emailadres, een nieuwe titularis) ontvangen we vóór de start van het nieuwe schooljaar graag per mail.

Op een bibkaart voor leerkrachten kan je boeken (of ander materiaal) voor de  jeugd ontlenen voor een periode van zes weken. Het aantal dat ontleend kan worden, is gelijk aan het aantal leerlingen + 5 extra. Er kan één keer verlengd worden (behalve de gereserveerde werken).

 

Lerarenkaart

Lerarenkaart

Op www.klasse.be/waarismijnlerarenkaart kan je checken waar je jouw lerarenkaart kan afhalen. Als je een abonnement hebt op Klasse, dan krijg je de kaart samen met het decembernummer opgestuurd.

Ligt jouw lerarenkaart in de bibliotheek van Moorslede? Dan kan jij (of iemand anders) ze komen afhalen op vertoon van je identiteitskaart of je oude lerarenkaart. Haal je de kaart liever op in de bibliotheek van Dadizele? Dat kan ook. Geef ons dan een seintje.

Wacht niet te lang met afhalen, want eind juli worden de overgebleven kaarten terug opgehaald door Klasse. Daarna zal je Klasse zelf moeten contacteren voor het verkrijgen van je kaart.