Leestips

Fijne leeswaren voor wie een goed boek zoekt.

In de ondervermelde websites vind je inspiratie voor je volgende boek.

Lezers tippen lezers

lezers tippen lezers

 

Op lezerstippenlezers.be vind je duizenden leestips. Van en voor lezers.  Je kan boeken zoeken uit verschillende categorieën maar je hebt er ook een boek dat past bij de stemming van het moment. Bovendien komen er steeds leestips bij. Je kan namelijk zelf boeken toevoegen op deze site. 

Lang zullen we lezen

lang zullen we lezen

 

Lang zullen we lezen is een online leescommunity en boekenplatform van de VRT. Je kan er terecht voor boekentips, in de vorm van virtuele boekenkasten van bekende en minder bekende boekenliefhebbers en je kan er ook je eigen boekenkast aanmaken.

Boekenzoeker

boekenzoeker

 

Op zoek naar een boek voor een baby, een nieuwsgierige vierjarige of een avontuurlijke tiener? Op boekenzoeker.org vind je boekentips per leeftijd. 

Hebban

hebban

 

Hebban werd in 2014 gelanceerd voor Nederlandse en Vlaamse lezers en telt volgens eigen cijfers bijna 150.000 gebruikers. Met je profiel kan je boeken beoordelen, lijstjes maken of een reading challenge starten. Daarnaast kan je je aanmelden bij leesclubs met allerlei categorieën om met andere lezers boeken te bespreken. Via nieuwsbrieven kan je dagelijks of wekelijks nieuwe leesinspiratie ontvangen.