Volwassenen

Laat u inspireren!

Romans

romans

 

In de volwassenenafdeling vind je romans in alle genres, van klassiekers tot de laatste nieuwigheden. 

Lees je liever een roman in een andere taal? We hebben ook romans in het Frans, Engels en Duits.

Informatieve boeken

 

De informatieve boeken bieden je een schat aan informatie over allerhande onderwerpen: dagelijks leven, geschiedenis, kunst, landen, levensvisies, mens, natuur, opvoeding en onderwijs, samenleving, taal en communicatie, vrije tijd, wetenschap en techniek. 

Non-fictie voor de volwassenen staat opgesteld volgens ZIZO (Zonder Inspanning ZOeken).

Strips en graphic novels

strips

 

Strips alleen voor kinderen? Nee hoor, de combinatie van beeld en tekst is ook onder volwassenen populair. Volwassenen kunnen kiezen uit een ruime stripcollectie waarbij onder andere ook de fantasy-lezers en de liefhebbers van de historische strip niet op hun honger blijven zitten.

In een graphic novel zijn de verhaallijnen uitgebreider en de personages hebben een grote psychologische diepgang. De graphic novel munt daarenboven uit door zijn artistieke tekenstijl.

E-boeken

E-reader

 

Een e-reader staat voor zorgeloos leesplezier : altijd en overal comfortabel lezen, het perfecte lichtgewicht voor onderweg.

Als lezen moeilijk gaat

als lezen moeilijk gaat

 

Omwille van slechtziendheid, maar ook door dyslexie, door ziekte of concentratiebeperkingen kan lezen een probleem zijn of worden.

Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing.

Spelotheek

spelotheek

 

Gezelschapsspellen gaan al decennialang mee, en terecht! Het legt bruggen tussen jong en oud want iedereen houdt van een gezellige spelletjesavond rond de tafel.

Bij een gezelschapsspel voor volwassenen denkt iedereen aan Scrabble, Monopoly of de Kolonisten van Catan, maar in Bib Moorslede kun je kennis maken met een ruimere en gevarieerde collectie.

Games

games

 

Games zijn net zo divers als boeken. Van strategiespel tot adventure, shooter, rol player game en actiegame tot de welbekende sportgames. Onze collectie bevat o.a. PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii...

Leeskring

 

Hou je van lezen, maar word je soms overrompeld door het grote aanbod boeken? Geniet je ervan om je leeservaring met anderen te delen? Hou je ervan om te proeven van verschillende genres? Dan is de leeskring iets voor jou!